top of page

Saltilpassing er et stort og avansert tema, hvor det trengs kyndige fagfolk med utdannelse for at du skal få best mulig hjelp til deg og din hest.

En feil tilpasset sal kan gi mange ubehag og skader hos hesten, og feil sits hos rytter vil gi problemer i rygg, skuldere og hofter hos rytter. Det vil også gi feil belastning i salen hvis rytter sitter feil, som igjen vil gi hesten ubehag og skader.

Alle hester er forskjellige, har forskjellig bevegelsesmønster og anatomi som vi tar hensyn til i våre konsultasjoner.

Både hest og rytter har sterk og svak side, også skjevheter. Dette er en utfordring når man skal finne sal som skal fungere.

Jeg har og utdannelse både fra England, Canada og Danmark, og er både sertifisert og  kvalifisert til å ta meg av utfordringer både hest og rytter har.

I tillegg både designer og utvikler jeg saler, b.la Apelles Saddles, men jobber også med alle merker.

Konsultasjoner er nøye, og det tar minst en time for hver konsultasjon. Jeg går gjennom hestens anatomi og bevegelsesmønster, rytters anatomi og sits på saltilpassingstimen. Riktig ekstrautsyr er også viktig, feil gjord f eks, kan gjøre at salen sitter urolig, sklir eller ligger feil og lager klem.

Jeg anbefaler alle å få jevnlig sjekk av sine saler, da tid på året, skifte av for, sykdom, treningsopplegg, skifte av stall, rytters sits, fler bruk m.m kan gjøre at både salen og hesten forandrer seg og salen ikke sitter så balansert som den skulle.

På bildene ser du noen eksempler av feile saler eller feilplassering

nr 1: Salen er for langt fremme, ligger på skulder (80% gjør denne feilen)

nr 2 til venstre: Salen er for vid

nr 3 til høyre: Salen er for trang

nr 4 siste bilde: Skjevt sydd sal

Ønsker du mer informasjon eller ønsker å lære mer om saltilpassing? Følg min  Facebook side hvor jeg legger ut mye informasjon om forskjellige situasjoner innen tema.


2F3FC10B-87A4-4FCF-A301-F8C4846DD8FC.jpg
IMG_2255.jpeg
Beliggenhet:
Hvamsvegen 463, 2150 Årnes

salhuset@gmail.com
TlF +47 92573070
bottom of page